ACTIVITEITEN

Pavo Fryso bokaal tuigen verschoven van zaterdag 16.30 uur naar zaterdag 12.30 (aansluitend aan kampioenskeuring). Bestgaand rijpaard blijft zaterdag namiddag/avond.

Definitieve Startlijst Pavo Fryso bokaal

De definitieve Startlijst Pavo Fryso bokaal kunt u hieronder downloaden:

Definitieve startlijst

De weersvoorspellingen zijn dat het op de dagen van de fokdag van It Fryske Greidhynder (27 t/m 29 juli a.s.) zeer warm zal zijn. Daarom is uit het oogpunt van het welzijn van mens en dier besloten het programma van de fokdag te wijzigen. Eén en ander in overleg met het stamboek, de gemeente en het FCD en met in acht name van het ‘Protocol extreme weersomstandigheden voor paarden’ van de Sectorraad Paarden.

In hoofdlijnen komt het er op neer dat het bestuur en de fokdagcommissie zeer blij zijn te melden dat door de coöperatieve medewerking van het stamboek, alle juryleden, vrijwilligers en de mensen van het FCD, op enkele shows na, alle onderdelen van het evenement doorgang kunnen vinden! Het programma zal wel gewijzigd worden zodat er op het heetst van de dag, globaal tussen 12.30 en 16.00 uur, geen activiteiten zijn.

Dit houdt in dat het bestuur, de fokdagcommissie en de dressuurcommissie behoorlijk aan het schuiven moesten in het programma. De keuring op vrijdagmiddag wordt verschoven naar vrijdagochtend (aanvang 7.00 uur), de keuring op zaterdag start om 7.00 uur, de kampioenskeuring van de veulens en de enters en twenters vindt direct na de rubrieken plaats, de overige kampioenskeuringen vinden plaats aan het eind van de ochtend, de selectie voor de Pavo Fryso Bokaal dressuur wordt verreden op vrijdagochtend vanaf 7.30 uur in de binnenbak van het FCD, de selectie voor de Pavo Fryso Bokaal tuigen wordt verreden op zaterdag vanaf 16.30 uur, evenals de rubrieken bestgaand rijpaard (rubriek C en D).

De dressuurwedstrijden vinden plaats op vrijdagochtend (B + fokdagrubriek B ongeregistreerd; 9.00 uur), vrijdagavond (Z1 + Z2 + ZZL + M1 + M2; 18.00 uur), zondagochtend (L1 en mennen B + Z + ZZ; 9.00 uur) en zondagavond (L2 en mennen L + M; 18.00 uur).

Het aangepaste programma is bijgevoegd en/of te downloaden via de website van It Fryske Greidhynder ( www.itfryskegreidhynder.nl ).

Wij hopen hierin een ieder (en niet in de laatste plaats de paarden) tegemoet te komen en zien u graag op onze fokdag!

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur It Fryske Greidhynder

 

Download: Nieuw tijdsschema ivm weersomstandigheden 25-7-2018

De startlijsten en de te verrijden proeven voor de Pavo Fryso bokaal dressuur vindt u hieronder:

Startlijst
Proeven
Uitvoeringsbepalingen

Opgave Fokdagen 2018

De fokdagen van onze fokvereniging worden dit jaar gehouden van 27 tot 29 juli. U kunt uw paarden opgeven voor de fokdag van It Fryske Greidhynder tot en met vrijdag de 29e juni. Dat is dus vrijdag aanstaande.

 

De opgave tot nu toe valt nog niet mee dus als u er nog niet aan toe gekomen bent of nog twijfelt: geef uw paard dan snel op. Niets is leuker en spannender dan uw eigen paard te zien verschijnen in de keuringsbaan. Wie weet schuilt er in uw veulen of paard wel een kampioen!

 

Wie niet waagt, wie niet wint. Niet geschoten is altijd mis. En zo zullen er nog wel een paar spreekwoorden van toepassing zijn.

 

In de laatste uitgaven van Op Tal kunt u lezen hoe u uw paard kunt opgeven.

 

Wij zien uw opgave graag tegemoet!

Kalender selectiewedstrijden KFPS indoor

Open onderstaande link voor de indoor selectiewedstrijden van KFPS.

Indoor selectiewedstrijden

 

 

Activiteitenkalender 2017 & januari 2018

Open de bijlage (pdf) voor alle activiteiten rondom het friese paard in 2017 & januari 2018.

 

Klik hier voor de agenda

PAVO FRYSO BOKAAL

Verspreid over het zomerseizoen worden er door verschillende fokverenigingen wedstrijden voor jonge Friese paarden georganiseerd. Het doel van deze wedstrijden is om de aanleg voor dressuur of tuigen bij te toetsen. De wedstrijden zijn open voor paarden van 4,5 en 6 jaar die zijn geregistreerd bij het KFPS.

Tuigen:
Er is sprake van twee rubrieken: een voor merries en een voor ruinen/hengsten.

Dressuur:
Er is sprake van vier rubrieken: een rubriek voor 4 jarige merries, een rubriek voor 5 en 6 jarige merries, een rubriek voor 4 jarige hengsten/ruinen en een rubriek voor 5- en 6 jarige hengsten/ruinen. De organisatie is in handen van het bestuur van de organiserende fokvereniging.

De volgende verrichtingen worden op verzoek van de jury getoond:
Vierjarigen: Opstellen, stap, draf, galop, tempowisselingen, wijken voor de kuit, halsstrekken op de grote volte, rijden van overgangen.

Vijf- en zesjarigen: Opstellen, stap, draf, galop, tempowisselingen, schouderbinnenwaarts, op een volte 12-15 meter halsstrekken, rijden van overgangen.

Meedoen?
U kunt zich via kfps.nl opgeven of door het invullen en opsturen van de onderstaande formulieren.

TOP